Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с кайма, ориз и кашкавал

Пълнени тиквички с кайма, ориз и кашкавал

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Пълнени тиквички с кайма, ориз и кашкавал
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сервираме ги с кисело мляко, чеснов сос или свежи салати по избор."

Необходими продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • кайма - 250 г смес
  • тиквички - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г твърд
  • лук - 1 гл.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • кисело мляко - гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовяваме тиквичките и почистваме семките им, като ги издълбаваме като лодки.

Отделно правим и плънка за тиквички, като миксираме каймата, ориза, скълцан лук, червен и черен пипер, олио и мъничко водичка.

С тази смес пълним лодките от тиквички и ги редим в намаслена тава. Наливаме и малко вода на дъното на съда.

Завиваме тавата с фолио за печене и печем на 200 градуса за 20 минути. След това премахваме фолиото.

Запичаме гозбата от тиквички още малко и поръсваме с кашкавал.

Печем до приятен загар на тиквичките и разтапянето на кашкавалчето.

Сервираме пълнените тиквички със скълцани зелени подправки - копър и магданоз.

Пълнени тиквички с кайма, ориз и кашкавал гарнираме още с кисело мляко и салати по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: