Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени камби с ориз и кайма

Пълнени камби с ориз и кайма

Пълнени камби с ориз и кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пълнени камби с ориз и кайма - поднесете като предястие или основно"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 10 - 12 камби
  • лук - 2 глави
  • кайма - 400 грама
  • моркови - 1 брой
  • олио - 6 с.л.
  • домати - 4 броя
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете моркова и лука. Загрейте олио в дълбок тиган и ги задушете до омекване.

Прибавете каймата и разбъркайте, като я раздробите на трохи. Когато побеле добавете измития ориз и налейте чаша вода.

Овкусете с двата вида пипер, сол и чубрица.

Щом течността се усвои може да добавите два от доматите - настъргани.

Изтърбушете чушките. Попарете ги с вряла вода, за да омекнат леко.

Напълнете чушките с плънката и ги слжоете в тава за печене.

На всяка камба сложете по един резен домат, който ще служи като капак.

Налейте 1.5 чаша вода в тавата и сложете в загрятата на 200 градуса фурна.

Печете чушките до готовност - около час.

Пълнените камби с ориз и кайма са много вкусни.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: