Начин на приготвяне
Наситнете моркова и лука. Загрейте олио в дълбок тиган и ги задушете до омекване.
Прибавете каймата и разбъркайте, като я раздробите на трохи. Когато побеле добавете измития ориз и налейте чаша вода.
Овкусете с двата вида пипер, сол и чубрица.
Щом течността се усвои може да добавите два от доматите - настъргани.
Изтърбушете чушките. Попарете ги с вряла вода, за да омекнат леко.
Напълнете чушките с плънката и ги слжоете в тава за печене.
На всяка камба сложете по един резен домат, който ще служи като капак.
Налейте 1.5 чаша вода в тавата и сложете в загрятата на 200 градуса фурна.
Печете чушките до готовност - около час.
Пълнените камби с ориз и кайма са много вкусни.