Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се сваряват цели за 5 мин., за да могат да се обелят. Охлаждат се със студена вода и се обелват. Разрязват се на половинки и се нареждат в тава.
Посоляват се. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Добавя се каймата. Като се запържи, се добавят доматчетата и печената чушка, нарязани.
Като се запържи сместа се сваля от огъня. Добавят се подправките. Пълнят се картофените лодки, като се правят високи купчинки.
Налива се вода, колкото да се покрие дъното на тавата. Слага се фолио и богатите пълнени картофи се пекат на 250 градуса за 40 мин.
Изваждат се от фурната и се поръсват с настърган кашкавал.
Ароматните пълнени картофи с кайма се запичат отново без фолио до зачервяване.