Начин на приготвяне
Подбираме еднакви на големина картофи и внимателно ги издълбаваме с нож или остра лъжичка.
В отделен съд загряваме олио и запържваме до омекване ситно нарязаната глава лук и каймата. Когато се позапържи, сваляме от котлона, прибавяме яйцето, ситно нарязания магданоз и пресованите скилидки чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Ако сместа е много гъста, може леко да я разредим с масло или второ яйце. С нея пълним издълбаните картофи и ги подреждаме един до друг в подходяща плитка тенджера.
Заливаме картофите с 1 к.ч. гореща вода, 1-2 лъжици олио и ги задушаваме на тих огън до готовност, като от време на време при нужда добавяме още вода.
В отделен съд загряваме олиото и запържваме до златисто брашното, след което разреждаме с прясното мляко. Оставяме соса да се вари още 5-10 минути, докато се сгъсти, и заливаме картофите с него.