Начин на приготвяне
Тиквичките ги нарязваме на тънки колелца и варим до омекване в подсолена вода. След това ги изваждаме и ги оставяме да се отцедят.
Междувременно приготвяме соса Бешамел. Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Разреждаме запръжката с прясното мляко и 1 ч.ч. от водата, в която са се варили тиквичките.
Оставяме соса да къкри на тих огън около 10 минути, след което го сваляме от котлона и го застройваме с жълтъците. Прибавяме към Бешамела тиквичките, ситно нарязания копър и белтъците, разбити на сняг.
Сипваме сместа в тавичка, предварително намазана с масло и поръсена със сухар. Отгоре поръсваме отново със сухар и настърган кашкавал и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.