Начин на приготвяне
Отстраняваме дръжките на патладжаните и ги слагаме да се варят в подсолена вода до готовност. Оставяме ги да се отцедят, след което ги разрязваме на 2 по дължина и издълбаваме вътрешността им с лъжица.
Скълцваме добре издълбаната вътрешност с дървена лъжица, след което прибавяме към нея сиренето и яйцата. Овкусяваме със сол и черен пипер и с получената смес пълним патладжаните. Подреждаме ги в подходяща тавичка и ги заливаме със сос Бешамел, който сме приготвили по следния начин.
Олиото се загрява и в него се запържва брашното до светло златисто.
Разреждаме запръжката с прясното мляко, посоляваме и варим на тих огън около 5 минути. Сваляме соса от котлона, добавяме жълтъците и разбъркваме добре.
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.