Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сос Бешамел

Макарони със сос Бешамел

MarianeMariane
Новак
6944
Макарони със сос Бешамел
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето как да приготвим най-вкусните запечени макарони със сос Бешамел"

Необходими продукти

  • макарони - 250 г
  • масло - 2 с.л. препържено
  • за соса
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните до готовност в подсолена вода, след което ги отцеждаме и заливаме с препърженото масло.

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто, разреждаме запръжката с прясното мляко и варим соса на умерен огън 10 минути, като бъркаме непрекъснато.

Сваляме соса от котлона и го застройваме с 2 жълтъка.

Половината от получения сос съединяваме с макароните, разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка за печене.

Отгоре заливаме с останалия сос и покриваме с белтъците, разбити на сняг.

Печем ястието в умерена фурна до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: