Edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сметана и сирена

Талиатели със сметана и сирена

Талиатели със сметана и сирена
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поднесете талиатели със сметана и сирена с чаша бяло вино."

Необходими продукти

  • талиатели - 300 г
  • сметана - 200 г
  • чедър - 80 г сирене
  • синьо сирене - 70 г
  • моцарела - 80 г твърда
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се сипва в дълбока тенджера. Щом загрее, към нея се прибавят настърганият чедър, твърдата моцарела и синьото сирене.

Готви се на не много силна температура, докато се разтопят сирената и сосът стане еднороден.

Ако е прекалено гъст, се разрежда с малко от водата, в която са се варили талиателите.

Сосът за паста се овкусява със смлян черен пипер и малко сол, ако е необходимо.

Талиателите се сваряват подсолена вода по указанията на опаковката.

Когато са готови, се отцеждат, слагат в чинии и поливат с приготвения сос.

Поднесете талиатели със сметана и сирена с чаша бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: