Начин на приготвяне
Почистете свинското бонфиле от външни ципички и мазнина. Нарежете го на дебели шайби около 1 пръст и половина. Оставете така върху дъската, за да постои на стайна температура, докато приготвяте сметановия сос.
За него загрейте готварската сметана в касеролка и добавете крема сиренето, топеното сирене и синьото сирене. Бъркайте докато получите гладък сос. Намалете огъня на 3- та степен от 9 и гответе още 5 минути.
Опитайте соса, за да прецените дали му трябва сол. Подправете с малко прясно смлян черен пипер.
Загрейте тиган на силен огън. Сипете лъжичка или две зехтин и сложете месото да се запече от двете страни до златисто. След като обърнете, намалете огъня с една степен.
Свинското бонфиле няма нужда от много продължително готвене, трябва да остане крехко и сочно отвътре и добре запечатано отвън.
Сипете соса при месото и налейте малко водичка, не повече от половин чаена чаша. Оставете за още 2-3 минути на огъня (умерен).
Сервирайте ястието свинско с топено сирене и сметана, като поръсите всяка порция със сушен магданоз.
Бележка: Ключово за добрия сос за месо е какво топено сирене ползвате. Препоръчвам да е хубаво качество от триъгълничетата, а не от кутии или други големи разфасовки със съмнително качество от непознати марки.
Ако ви харесва тази рецепта, в тези рецепти за свинско със сос ще се влюбите.