Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони Болонезе на фурна

Макарони Болонезе на фурна

Макарони Болонезе на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Обадете се на жена си по телефона, пратете ѝ линка на тази рецепта и просто кажете, че искате макарони Болонезе на фурна за вечеря"

Необходими продукти

  • макарони - 400 г
  • сол
  • сос болонезе
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • червено вино - 100 мл
  • доматена паста - 1 с.л.
  • пасирани домати - 1 и 1/2 ч.ч.
  • босилек - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите соса Болонезе, нарежете лука, моркова и чесъна на ситно.

Запържете ги за кратко и прибавете каймата.

Щом побелее, налейте виното. Изчакайте го да се поизпари и добавете разтворената в малко вода доматена паста и пасираните домати.

Овкусете соса със сол, черен пипер, босилек и риган.

Макароните сварете до полуготовност в подсолена вода. Отцедете ги и ги прехвърлете в намазнена тавичка.

Прибавете приготвения сос и разбъркайте.

Печете макарони Болонезе на фурна във фурна за около половин час, като малко преди да извадите макароните от фурната, ги поръсете с настърган кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: