Edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели по средиземноморски

Талиатели по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Талиатели по средиземноморски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Смело можем да кажем, че талиателите по средиземноморски са едни от най-вкусните възможни опции за една страхотна вечеря"

Необходими продукти

  • сьомга - 60 г пушена, маринована
  • скариди - 150 г обелени
  • талиатели - 200 г
  • брашно - 40 г
  • рибен бульон - 300 мл
  • лук - 150 г бял, нелютив
  • спанак - 40 г
  • зехтин - 80 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания на ситно лук за около 5 минути в дълбок тиган със сгорещен зехтин.

Добавете малко брашно и продължете да пържите.

Налейте бульона и бъркайте до сгъстяване на соса.

Добавете накъсания спанак, черния пипер и солта - след няколко минути сложете почистените скариди и накъсаната на парченца сьомга.

Сварете пастата в леко подсолена вода и я отцедете добре.

Разпределете талиателите в няколко порции и ги залейте с готовия сос.

Разбъркайте тази вкусна паста и ѝ се насладете в компанията на чаша охладено бяло вино.

Талиателите по средиземноморски са разкошни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: