Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сафрид по средиземноморски

Сафрид по средиземноморски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Сафрид по средиземноморски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Поднесете сафрида по средиземноморски в компанията на резени лайм, каперси и розмарин. Да не забравите и хубавото бяло вино"

Необходими продукти

  • сафрид - 1 кр пресен
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • мазнина - за пържене
  • сол - едра
  • сос
  • орехи - 30 г
  • лайм - 1 бр. сока
  • розмарин
  • чесън - 3 скилидки
  • растителна мазнина - 3 с.л. /от рибата/
  • каперси - 3 с.л.
  • галета - 2 с.л. домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сафрида от вътрешности и хриле, но запазете главите. Измийте и посолете рибата, оставете за час.

Изтръскайте рибите от солта и ги оваляйте в брашно. Сложете в тиган растителна мазнина и изпържете рибата. Оставете да се отцеди върху хартия.

Вземете сух хляб, направете го на трохи и ги сложете в блендер да ги смелите с орехите, каперсите, чесъна и розмарина. Сипете в купа, добавете сока от лайм и мазнината от пърженето на рибата.

Овкусете соса за рибата, ако има нужда.

Поднесете сафрида по средиземноморски в компанията на резени лайм, каперси и розмарин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: