Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хрупкав хек без пържене

Хрупкав хек без пържене

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Хрупкав хек без пържене
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен, ароматен, хрупкав и най-важното - без пържене!"

Необходими продукти

  • броколи - 500 г пресни
  • хек - 1 кг дребен
  • чесън - на прах
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • мащерка - суха щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме късовете хек в смес от царевично брашно и подправките.

Редим ги в хартия за печене в тавата.

Отгоре поръсваме с мазнина.

Печем рибката в загрята фурна на 200 градуса до златист загар.

За финал ръсваме рибата с лимонов сок.

Започваме да приготвяме броколите. Измиваме ги и ги накъсваме на букетчета. Задушаваме ги в малко олио с вода и поръсваме с чесън на прах, черен пипер, сол и чесън.

Ако избягвате пържените храни, опитайте този хрупкав хек без пържене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: