Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкава пържена цаца

Хрупкава пържена цаца

Хрупкава пържена цаца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма как да седнете на биричка без порция вкусна пържена цаца"

Необходими продукти

  • цаца - 1 кг
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • брашно - 3 с.л. бяло + 3 с.л. царевично за овалване
  • олио - за пържене
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пържената риба измийте добре цацата и я подсушете.

В плоска чиния смесете брашната заедно с нишестето, солта и червения пипер.

Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със сгорещена мазнина до готовност.

Хрупкавата пържена цаца е страхотно бирено мезе за лятото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чистене от вътрешностите ?
17.08.2023 10:37