Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цаца в доматен сос

Цаца в доматен сос

Цаца в доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"А вие опитвали ли сте цаца с бял ориз в доматен сос?"

Необходими продукти

  • домати - 400 грама от консерва
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • цаца - 500 грама
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • захар
  • сол
  • гарнитура
  • маслини - 6 - 7 броя
  • ориз - 1 ч.чаша
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава.

Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати.

Овкусете соса с щипка захар, черен пипер и сол. Гответе още 2-3 минути и залейте рибата. Покрийте тавата с фолио.

Печете рибата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом течността изври и цацата остане на мазнина, може да изключите фурната.

Междувременно сварете ориза в подсолена вода.

Сервирайте рибата в доматен сос с бял ориз, който сте поръсили с маслини, черен пипер и пресен магданоз.

Цацата в доматен сос е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: