Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с доматен сос

Карфиол с доматен сос

Карфиол с доматен сос
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Когато не разполагате нито с много време, нито с много продукти вкъщи винаги може да приготвите карфиол с доматен сос за вечеря"

Необходими продукти

  • карфил - 1.2 кг
  • масло - 100 г
  • доматен сос - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото, почистено и накъсано на клончета цветно зеле (карфиол) се вари в подсолена вода, докато омекне (може да се вари на цели глави и след това да се нареже).

Отцежда се от водата и се полива с горещо разтопено масло.

Гарнира се с клончетата от магданоз и се поднася с доматения сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: