Начин на приготвяне
Изпичаме си чушките, както пожелаете. Може да изпечем на скара, на барбекю, а може и във фурната.
След като са готови чушките, ги завиваме в найлонова торба.
След около 15-20 минути, пиперът е готов за белене, защото се е задушил достатъчно.
Обелваме и посоляваме пиперките.
Аз след като ги изпекох и обелих, ги запържих в сгорещено олио, докато придобият леко златист цвят, като предварително овалях всяка една от тях в брашно.
След като сме подготвили пипера, е време да направим и доматения сос.
Обелваме доматите и пасираме с пасатор или кухненски робот.
Поставяме ги в тенджера и я слагаме да заври.
Добавяме ситно нарязания чесън и захарта.
Варим до сгъстяване на соса.
След като сосът се е посгъстил, добавяме зехтина и оставяме да поври още 5 минути.
Премахваме от огъня и добавяме ситно нарязания магданоз към чушките с доматен сос.
Разбъркваме и поднасяме чушки с доматен сос.