Чушки с доматен сос

Чушки с доматен сос
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Чушки с доматен сос - любимата лятна гозба на поколения българи и децата им"

Необходими продукти

  • чушки - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • магданоз - 1/2 връзка
  • захар - 1/2 чаена лъжица
  • брашно - за овалване на чушките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме си чушките, както пожелаете. Може да изпечем на скара, на барбекю, а може и във фурната.

След като са готови чушките, ги завиваме в найлонова торба.

След около 15-20 минути, пиперът е готов за белене, защото се е задушил достатъчно.

Обелваме и посоляваме пиперките.

Аз след като ги изпекох и обелих, ги запържих в сгорещено олио, докато придобият леко златист цвят, като предварително овалях всяка една от тях в брашно.

След като сме подготвили пипера, е време да направим и доматения сос.

Обелваме доматите и пасираме с пасатор или кухненски робот.

Поставяме ги в тенджера и я слагаме да заври.

Добавяме ситно нарязания чесън и захарта.

Варим до сгъстяване на соса.

След като сосът се е посгъстил, добавяме зехтина и оставяме да поври още 5 минути.

Премахваме от огъня и добавяме ситно нарязания магданоз към чушките с доматен сос.

Разбъркваме и поднасяме чушки с доматен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: