Богат празничен гювеч

ЗориЗори
Новак
15115k131
Богат празничен гювеч
Снимка: Зори
1 / 3
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"За една хубава празнична вечер с най-близките хора поднесете този богат гювеч. Всички ще останат много доволни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • пилешко месо - 300 грама
  • телешко месо - 200 грама
  • картофи - 700 грама пресни
  • моркови - 2
  • тиквички - 1
  • патладжани - 1
  • грах - 200 грама замразен
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 400 мл, домашен
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на парчета (без да го белите), след което го осолете и оставете да се отцеди от горчилката за поне 15 минути.

След това измийте и подсушете. Измийте пресните картофки и тиквичката, нарежете ги парчета.

Обелете и наситнете лука, чесъна и моркова. Прехвърлете в гювеча всички зеленчуци.

Добавете нарязаното на парчета месо и поръсете с подправки по избор - олио, лют червен пипер, черен пипер, сол, чубрица и домашен пилешки бульон. Разбъркайте и сложете капака.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 200 градуса. След като фурната загрее, засечете два часа.

В края на печенето махнете капака, за да се запече гювечът отгоре. Поръсете с пресен магданоз.

Богатият празничен гювеч е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: