Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска Кавърма с Печурки и Чушки

Свинска Кавърма с Печурки и Чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
21333k187
Свинска Кавърма с Печурки и Чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не всеки може да направи такава вкусна каварма, защото не всеки знае тази рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. червени + 2 зелени
  • свинско месо - 800 грама
  • домати - 1.5 ч.ч. от консерва
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 грама
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета със средна големина. Отделно нарежете лука и чесъна на филийки, а гъбите и чушките - на тънки ленти.

Сипете олио в дълбок тиган и го сложете на котлона. Когато олиото се загрее, пуснете късчетата свинско и овкусете с малко сол и пипер. Сложете капак и запържете месото.

Добавете лука и чесъна, а малко след тях - гъбите и чушките. Гответе кавърмата под капак, а от време на време разбърквайте.

Когато омекнат зеленчуците, добавете доматите и поръсете с черен и червен пипер, както и с малко чубирица.

Намалете силата на огъня и гответе до изпаряване на течността или докато месото остане на мазнина.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Свинската Кавърма с Печурки и Чушки е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: