Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с плънка от свинска кавърма

Омлет с плънка от свинска кавърма

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско месо - 750 г бон филе
  • праз - 3 стръка
  • чушки - 3 бр. сухи или стерилизирани
  • чушки - 2 бр. люти
  • домати - 1 ч.ч. стерилизирани
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За омлетите
  • яйца - 5 бр.
  • мляко - 1 к.ч. прясно
  • масло - 30 г краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете леко в олиото нарязаното на кубчета месо.

Извадете пърженото месо и в същата мазнина добавете последователно ситно нарязаните праз, чушки и домати и целите люти чушлета.

Задушете зеленчуците, докато останат на мазнина, добавете изпърженото месо, червения и черен пипер, солта и разбъркайте.

Изпържете 5 омлета от яйцата, млякото и маслото, разпределете в тях кавърмата, сгънете ги на две и ги поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: