Начин на приготвяне
Накисваме заека за две денонощия в студена вода, като от време на време сменяме водата.
Нарязваме на парчета, заливаме с вода и кипваме. Изхвърляме първата вода, наливаме отново, като този път добавяме ситно нарязаните лук и моркови, както и чесъна, олиото и подправките.
Оставяме заека да се вари на тих огън до изпаряване на водата и оставане на месото само на мазнина.
Междувременно нарязваме доматите, смесваме ги с олиото и подправките. Добавяме ситно нарязания магданоз и варим на тих огън до сгъстяване на соса. Доматеният сос се претрива през гевгир и се съединява с месото.
Ястието е много вкусно както топло, така и студено. Може да поднесете, гарнирано с твърдо сварени яйца, маслини и/или лимонови резени.