Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек с апетитен доматен сос

Заек с апетитен доматен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Заек с апетитен доматен сос
Снимка: Petia
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Гарантираме за вкуса на тази рецепта - заешкото става още по-вкусно в комбинация с доматен сос"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 4 - зълва
  • за соса
  • домати - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека за две денонощия в студена вода, като от време на време сменяме водата.

Нарязваме на парчета, заливаме с вода и кипваме. Изхвърляме първата вода, наливаме отново, като този път добавяме ситно нарязаните лук и моркови, както и чесъна, олиото и подправките.

Оставяме заека да се вари на тих огън до изпаряване на водата и оставане на месото само на мазнина.

Междувременно нарязваме доматите, смесваме ги с олиото и подправките. Добавяме ситно нарязания магданоз и варим на тих огън до сгъстяване на соса. Доматеният сос се претрива през гевгир и се съединява с месото.

Ястието е много вкусно както топло, така и студено. Може да поднесете, гарнирано с твърдо сварени яйца, маслини и/или лимонови резени.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: