Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Ориз със заешко и лапад в тенджера

Ориз със заешко и лапад в тенджера

Ориз със заешко и лапад в тенджера
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Ако обичате заешко, пригответе го точно по тази рецепта"

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • лапад - 400 грама
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сух джоджен - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции заешкото месо.

Загрейте олиото в тенджера и запържете заешкото заедно с нарязания лук. Щом поомекнат, сипете вода и поръсете с червения пипер.

Задушавайте заека на умерен огън. Добавете нарязания бланширан лапад, когато месото започне да се къса.

Сипете измития ориз и овкусете с джоджена.

Варете до пълното сваряване на ориза.

Оризът със заешко и лапад в тенджера е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: