Пилешко с ориз и лапад

Пилешко с ориз и лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно от любимите ястия на всички вкъщи"

Необходими продукти

  • ориз - 3 с.л.
  • пилешко месо - 500 грама (сварено)
  • лапад - 2 връзки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 2 стръка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджерата и задушете наситнения лук. Бланширайте почистения лапад.

Щом промени цвета си го извадете от водата и го отцедете, нарежете го на ситно.

Прибавете лапада при лука и след кратко запържване поръсете с червения пипер. Разбъркайте и налейте топла вода - около 700 мл.

Сипете измития ориз и свареното пилешко месо (в случая е използвано пилешко от буркан).

Посолете манджата и гответе до пълнто сваряване на ориза.

Пилешкото с ориз и лапад е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: