Ориз със свинско и лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
20733k176
Ориз със свинско и лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
17/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Оризът със свинско и лапад е чудесен вариант за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • месо - 600 г свинско
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го задушете в голяма тава с равни количества вода и олио.

Разбърквайте го периодично и след около 10 минути добавете предварително нарязаните на дребно морков и лук.

Почистете лапада от дебелите жили, нарежете го и го прибавете в тавата при месото и другите зеленчуци.

Щом промени цвета си, добавете ориза с чаша вода.

Овкусете свинското с ориз със сол, черен и червен пипер. Настържете домата, когато оризът поеме водата.

Налейте още две чаши вода и сложете яденето да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 50 минути до готовност на ориза и месото.

Оризът със свинско и лапад е чудесен вариант за обяд или вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: