Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Селска бобена гозба с рагу

Селска бобена гозба с рагу

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Селска бобена гозба с рагу
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Ако обичате лютичко, задължително поднесете ястието с чушлета."

Необходими продукти

  • рагу - 1 кг пушено
  • лук - 1 глава
  • боб - 500 г
  • джоджен
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 суха червена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме за една нощ боб за готвене, изплакваме го и го слагаме в гювеч.

Прибавяме и останалите продукти - нарязани лук, морков, олио, сол и другите подправки, брашното. Наливаме и 2 л вода.

Добавяме и рагуто, което сме нарязали на порции и измили.

Слагаме капака на съда и го пъхваме в студена фурна. Правим така, за да не се спука гювечът.

Фурната се загрява на 200 градуса и когато се достигне тази температура, намаляваме на 180 градуса.

Готвим боба със синско за около три часа.

Поднасяме Селска бобена гозба с рагу, докато е още топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: