Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Бобена яхния с мляко

Бобена яхния с мляко

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Бобът, който ще ви накара да забравите за кюфтетата и пържолите"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бял боб - 250 г
  • магданоз - 5 корена
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът трябва да се накисне от вечерта, а на сутринта се отстранява водата и зърната се слагат в гърне за готвене.

Прибавят се и останалите съставки за рецептата с бобчето - нарязан лук, магданоз.

Вари се гозбата на слаб огън, като гърнето се слага на студен котлон и се загрява постепенно, за да не се спука.

Варим, докато зърната боб омекнат добре.

Към края се добавя запръжка, приготвена от масло и брашно и заредена с мляко.

След като се добави в гърнето, се разбърква хубаво боба.

Бобена яхния с мляко с крайшник хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: