Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Бобена манджа с бекон по американски

Бобена манджа с бекон по американски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 500 г бял
  • пушени гърди - 250 г свински
  • лук - 2 средноголеми глави, кромид
  • горчица - 1 ч.л.
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • сироп - 2 с.л. захарен
  • захар - 75 г кафява
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 1 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете накиснатия боб и го варете около 30 мин., след което излейте водата.

В йенска тенджера сложете нарязаните на тънки филийки пушени гърди, сипете отгоре боба и нарязаните на две глави лук.

С горещата вода залейте горчицата, сиропа, 50 г от захарта, черния пипер, кафето и получената смес излейте върху боба.

Задушете ястието във фурна на 180 градуса около 2 часа, като 30 мин. преди да го извадите, махнете капака и поръсете с останалата захар.

Продължете да печете без капак още 10 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: