Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушено пилешко с бекон по английски

Задушено пилешко с бекон по английски

Задушено пилешко с бекон по английски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето как приготвят задушеното пилешко в английската кухня"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г гърди
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 280 г, кромид
  • леща - 250 г, сварена
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 600 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • джинджифил - на вкус, настърган
  • кориандър - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете месото на 4 парчета, посолете ги и ги изпържете в сгорещеното олио.

Извадете ги и в същата мазнина запържете за 5 мин. нарязаните на филийки лук и чесън.

Добавете накълцания бекон и пържете още 3 мин., след което подправете с джинджифила, ситно нарязаната чушка и кориандъра и продължете да пържите около 2 мин.

Сипете бульона и след като заври, сложете пилешкото месо, посолете, ако трябва, захлупете съда и оставете ястието да се задушава на тих огън 25 мин.

От време на време разбърквайте и ако е необходимо, наливайте по малко бульон.

В готовото ястие прибавете лещата и лимоновия сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: