Говеждо задушено по унгарски

MarianeMariane
Новак
6944
Говеждо задушено по унгарски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Гарнираме задушеното говеждо задължително с картофено пюре за още по-страхотен вкус"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг крехко
  • чесън - за шпиковане
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • бахар
  • черен пипер
  • за соса
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме хубаво парче крехко говеждо и го шпиковаме на няколко места със скилидки чесън. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио.

Когато месото се зачерви, добавяме нарязания на филийки лук и подправките. Наливаме малко гореща вода и задушаваме на тих огън до готовност, като от време на време добавяме по още малко вода.

Поставяме задушеното месо в чиния и го нарязваме на филии.

Прецеждаме соса, добавяме към него киселото мляко и маслото, разбъркваме добре и заливаме месото с него.

Гарнираме задушеното говеждо с картофено пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: