Начин на приготвяне
Начукайте говеждо месо, докато се получи правоъгълник и го запържете от двете страни в масло, докато се зачерви.
Прехвърлете запърженото месо заедно с маслото в силно загрята фурна, като добавите малко месен бульон и печете, докато при пробождане от месото не започне да изтича кървав сок.
Запържете в масло нарязания лук до златисто, изсипете настъргания хляб, разбъркайте и пържете още 5 мин.
Добавете към лука и хляба нарязаните гъби, настъргания кашкавал, 2 – 3 лъжици сметана, малко бульон, сол и черен пипер, разбъркайте и задушавайте плънката 10-ина минути.
Разточете кора дебела около 1 пръст от тестото и разстелете в намазнена тава.
Нарежете готовото месо на тънки дълги парчета напречно на влакната, намажете всяко парче с плънка и ги подредете върху кората, така че да изглежда, както преди нарязването.
Защипете тестото като пирог, поръсете със студена вода, поставете в силно загрята фурна и печете около 40 мин.
Извадете от фурната, изрежете капак в тестото, сипете в получилата се кутия разбитата сметана с бульона от печенето, поръсете с нарязан магданоз и затворете капака.
Поставете кутията върху плато и гарнирайте с варените картофи, клонки копър и листенца магданоз.
Поднесете в сосиера останалия бульон.
Вместо хляб използвайте парчета от кутията.