Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Разядки»Рагу от говеждо месо по израелски

Рагу от говеждо месо по израелски

Рагу от говеждо месо по израелски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • брюкселско зеле - ½ кг
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото се нарязва на парчета и се запържва в тенджера с мазнината заедно със ситно нарязаните лук и чесън.

Запръжката се поръсва със захар, сол и черен пипер, залива се с 1 чаша вода и се оставя да ври 2 часа, като непрекъснато се долива гореща вода.

Във вряща подсолена вода се пуска брюкселското зеле и се оставя да се свари.

Отцежда се и се прибавя към месото.

Като омекне съвсем месото, в ястието, преди да се свали от огъня, се прибавя лъжицата мед.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: