Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Разядки»Рагу от говеждо месо по израелски

Рагу от говеждо месо по израелски

Рагу от говеждо месо по израелски
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • брюкселско зеле - ½ кг
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото се нарязва на парчета и се запържва в тенджера с мазнината заедно със ситно нарязаните лук и чесън.

Запръжката се поръсва със захар, сол и черен пипер, залива се с 1 чаша вода и се оставя да ври 2 часа, като непрекъснато се долива гореща вода.

Във вряща подсолена вода се пуска брюкселското зеле и се оставя да се свари.

Отцежда се и се прибавя към месото.

Като омекне съвсем месото, в ястието, преди да се свали от огъня, се прибавя лъжицата мед.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: