Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо месо с тъмен сос

Говеждо месо с тъмен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Говеждо месо с тъмен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"За онези моменти, които искаме да останат незабравими - Говеждо с тъмен сос"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1 кг крехко
  • оцет - 1 водна чаша
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 бучка
  • за тъмния сос
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме говеждото месо в подходящ съд, заливаме с оцета и доливаме вода, така че да го покрие. Оставяме го така поне една нощ.

На другия ден прибавяме едро нарязан лук, сол и захар и слагаме месото да се зави на бавен огън до пълното ме увиране.

Междувременно приготвяме тъмния сос по следния начин.

Загряваме маслото и запържваме брашното до тъмно кафяво. Разреждаме запръжката с част от бульона, в който е се е варило говеждото месо.

Оставяме сосът да се вари на тих огън 10-15 минути.

Нарязваме месото на тънки филийки, заливаме със соса и поднасяме. Подходяща гарнитура биха били сотирани картофи и салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: