Младо говеждо печено

MarianeMariane
Новак
6944
Младо говеждо печено
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо - 700 г крехко
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • за соса
  • гъби - 10 - 15 бр. печурки
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите на тънки ивички. Месото овкусяваме със сол и черен пипер и шпиковаме с нарязаните моркови.

Прехвърляме говеждото в намазнена тава, заливаме го с 1 винена чаша гореща вода и печем на умерена фурна, като от време на време го поливаме със студена вода.

Когато месото омекне, го заливаме със следния сос.

Задушаваме в малка част от маслото нарязаните на филийки гъби. В останалото масло запържваме до златисто брашното и разреждаме с вода, колкото да получим възрядък сос. Добавяме гъбите и заливаме говеждото със соса.

Допичаме ястието на умерена фурна още 20 минути.

Поднасяме говеждото с гарнитура от грах с масло, картофи соте или друга по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: