Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо с червено вино

Говеждо с червено вино

MarianeMariane
Новак
6944
Говеждо с червено вино
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Да приготвиш вкусно говеждо е изкуство, да му се насладиш - привилегия"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 1.5 кг контрафиле
  • сланина - 100 г пушена
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • карфиол - 1 глава малка
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципи, ако има такива и го шпиковаме с нарязаната на тънки ивици сланина, след което го пържим от всички страни в загрятото масло.

Щом месото се зачерви, прибавяме останалите продукти без виното и брашното. Наливаме в съда вода, която да покрие месото наполовина и варим на умерен огън.

Когато месото омекне, прецеждаме соса и в него поставяме размитото във виното брашно. Заливаме месото с прецедения сос и варим още поне 15 минути.

Поднасяме говеждото с гарнитура от печени или пържени картофи, може и ориз пилаф.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: