Начин на приготвяне
Сложете пилешките пържоли в тавичка и оваляйте в подправките. Нарежете кравето масло на парчета и налейте бирата.
Затворете тавата с алуминиево фолио и печете овкусените пържоли в загрята фурна на 180 градуса за час и половина. Махнете фолиото и запечете до златисто.
В тенджера сложете предварително обелените и нарязани на филийки гъби. Налейте вода, колкото да ги покрие, и варете на среден котлон до готовност.
Извадете гъбите с решетъчна лъжица и заделете. Налейте виното в гъбения бульон и варете, докато остане на половина.
Сложете няколко черпака от соса на печените пържоли и варете още 10-тина минути. Махнете от котлона и добавете солта, черния пипер и кравето масло. Пасирайте с пасатора веднага.
Сервирайте пилешките пържоли на фурна с червено вино в чиния със соса топли.