Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на фурна с червено вино

Пилешки пържоли на фурна с червено вино

Пилешки пържоли на фурна с червено вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
03/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Страхотни пържолки на фурна, за чийто безупречен вкус ще се погрижи червеното вино"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • бира - 1/2 кутийка
  • краве масло
  • за соса
  • гъби - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • червено вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките пържоли в тавичка и оваляйте в подправките. Нарежете кравето масло на парчета и налейте бирата.

Затворете тавата с алуминиево фолио и печете овкусените пържоли в загрята фурна на 180 градуса за час и половина. Махнете фолиото и запечете до златисто.

В тенджера сложете предварително обелените и нарязани на филийки гъби. Налейте вода, колкото да ги покрие, и варете на среден котлон до готовност.

Извадете гъбите с решетъчна лъжица и заделете. Налейте виното в гъбения бульон и варете, докато остане на половина.

Сложете няколко черпака от соса на печените пържоли и варете още 10-тина минути. Махнете от котлона и добавете солта, черния пипер и кравето масло. Пасирайте с пасатора веднага.

Сервирайте пилешките пържоли на фурна с червено вино в чиния със соса топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: