Начин на приготвяне
Подгответе пилешките гърди на пържоли. Ако са много дебели, ги нарежете по средата с остър нож на две.
Овкусете ги със сол и черен пипер.
Загрейте малко мазнина. Пържолите оваляйте в брашно и запечатайте за няколко минути. Отделете ги на страни.
В същата мазнина задушете предварително почистените и нарязани на парчета гъби.
Щом започнат да променят цвета си, добавете готварската сметана, горчицата и бирата.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Добавете малко сух руган.
Около 10 мин след това за финал върнете пилешките пържоли и прибавете заквасената сметана. Разбъркайте пилешките пържоли на фурна с гъби.
Гответе до сгъстяване на соса (около 20 минути).