Начин на приготвяне
В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.
В същата мазнина запържете праза, нарязан на полумесеци и ябълката на кубчета.
След няколко минути добавете стафидите. Върнете пържолите вътре.
Налейте шампанското. Изчакайте 1-2 минути, за да се изпари алкохолът и изключете котлона. Прехвърлете в тавичка.
Ако ви се стори малко течността, налейте малко водичка. Аз добавих около 1 к.ч. Добавете солта и черния пипер.
Сложете пържолите с кожата надолу и поставете в загрята фурна на 190 градуса.
Щом започнат да се зачервяват обърнете с кожата нагоре.
Печете до златист загар. Махнете пържолите от тавичката и пасирайте соса.
Сервирайте сочни пилешки пържоли със сос на фурна в подходяща чиния, докато е топло.