Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли със сос на фурна

Сочни пилешки пържоли със сос на фурна

Сочни пилешки пържоли със сос на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
97 мин.
Порции
2
"Безсилни сме пред сочните пилешки пържоли на фурна - имат си и сос, така че нищо не им липсва"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут с кожа
  • краве масло - бучка
  • праз - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 8 бр.
  • сол - хималайска
  • шампанско - 200 мл бяло
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете праза, нарязан на полумесеци и ябълката на кубчета.

След няколко минути добавете стафидите. Върнете пържолите вътре.

Налейте шампанското. Изчакайте 1-2 минути, за да се изпари алкохолът и изключете котлона. Прехвърлете в тавичка.

Ако ви се стори малко течността, налейте малко водичка. Аз добавих около 1 к.ч. Добавете солта и черния пипер.

Сложете пържолите с кожата надолу и поставете в загрята фурна на 190 градуса.

Щом започнат да се зачервяват обърнете с кожата нагоре.

Печете до златист загар. Махнете пържолите от тавичката и пасирайте соса.

Сервирайте сочни пилешки пържоли със сос на фурна в подходяща чиния, докато е топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: