Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъбен сос и сметана на фурна

Пилешки пържоли с гъбен сос и сметана на фурна

Пилешки пържоли с гъбен сос и сметана на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Събирайте всички в кухнята, защото пилешките пържоли са готови - не се тревожете, имат гъбен сос и сметана - гаранция за перфектен вкус"

Необходими продукти

  • плешки гърди - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • сметана за готвене - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • пилешки бульон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пилешките гърди (предварително осолени и поръсени с черен пипер).

Моите са малки и затова не ги разрязах на два броя, но ако вашите са големи, ги разрежете през средата на две пилешки пържоли.

Извадете и заделете.

В същата мазнина сложете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки. Налейте бялото вино и изчакайте няколко минути, а след това добавете сметаната.

Щом заври сложете сол, черен пипер и изключете. Сложете пържолите в тавичка, а отгоре изсипете гъбения сос.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за половин час.

Извадете и сервирайте топли пилешките пържоли с гъбен сос и сметана на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: