Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки пържоли с гъбен сос и сметана

Пуешки пържоли с гъбен сос и сметана

Пуешки пържоли с гъбен сос и сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много вкусни пуешки пържолки с чуден сос"

Необходими продукти

  • пуешки пържоли - 4 броя
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • гъби - 10 броя
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • готварска сметана - 500 мл
  • масло - бучка
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в подходящ тиган (тенджера).

Запечатайте и от двете страни пуешките пържоли.

Извадете ги и в същата мазнина запържете обелените и нарязани гъби.

Добавете към тях наситнения лук и когато омекне, сипете бялото вино.

Щом течността заври, прибавете сметаната и пържолите.

Овкусете със сол и гответе на бавен огън до готовност на месото.

Малко преди да свалите ястието от котлона, добавете нарязаното топено сирене.

Пуешките пържоли с гъбен сос и сметана са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: