Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Печени пуешки пържоли с бренди

Печени пуешки пържоли с бренди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печени пуешки пържоли с бренди
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Крехки и ароматни пуешки пържоли, които са наистина много вкусни"

Необходими продукти

  • пуешки котлети - 600 грама
  • лук - 1/2 глава
  • бренди - 1/2 ч.чаша
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 с.л. равна (или на вкус)
  • кориандър - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пуешкото месо с черен пипер и го наредете в подходяща тава.

Нарежете на едро лука и го добавете към месото. Залейте ги с пресния лимонов сок, зехтина и брендито.

Приберете месото да се маринова в хладилник за няколко часа. Извадете и го оставете да се отпусне за половин час на стайна температура.

Включете фурната на 200 градуса.

Сипете бульона при месото и посолете на вкус. Отгоре сложете свежия кориандър и покрийте с алуминиево фолио.

Печете пуешките пържоли за 20 минути и махнете фолиото, оставете да получи хубав загар, но не бива стои прекалено дълго, за да не се изсуши.

Поднесете с картофи или гарнитура по избор.

Печените пуешки пържоли с бренди са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: