Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи ленти и ги овкусете с черен пипер и лимонов сок.
Покрийте го и го оставете го за няколко часа в хладилник.
През това време нарежете зеленчуците на парчета и ги варете във вода със сол, чесън на прах и зехтин за около 30 минути.
Прецедете готовия бульон и го оставете на котлона на най-ниска степен.
Запържете месото в голяма тенджера с масло и зехтин. Добавете и няколко стръкчета розмарин.
Изсипете брашното. Налейте 1 и 1/2 л бульон при непрекъснато бъркане и оставете вкусното фрикасе да къкри на умерена температура, докато се сгъсти.
Махнете го от котлона за малко.
Разбийте жълтъците заедно със сметаната, киселото мляко и солта. Сипете към тази смес няколко черпака от горещото ястие и след това изсипете всичко в тенджерата.
Сгъстете ястието за още 10 минути на слаб огън.
Насладете се на това Леко Пуешко Фрикасе.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни страхотни предложения за фрикасе като това класическо пиле фрикасе.