Начин на приготвяне
За приготвянето на това вкусно пиле фрикасе, първо трябва да сварите месото в подсолена вода. След това внимателно го обезкостете и го накъсайте на средно големи парчета.
В отделен съд загрейте олиото. Добавете брашното и го запържете, но внимавайте да не прегори. Свалете запърженото брашно от огъня и налейте от бульона, в който варихте пилето.
Бъркайте докато се получи гладка хомогенна смес. Върнете на котлона и оставете соса да къкри около 5-6 минутки.
След като сосът е готов, много бавно добавете жълтъците (които предварително сте разбили с киселото мляко). Разбъркайте получения сос фрикасе, добавете свареното пиле и овкусете с черен пипер.
По желание, можете да сервирате с варен ориз.
Най-вкусното пиле фрикасе е готово, опитайте и вие.
Коментари