Начин на приготвяне
Сваряваме морковите и яйцата.
Морковите и киселите краставички режем на пръчици.
В дълбока купа смесваме каймата, накиснатите в млякото филии хляб, скълцаните пресни подправки и суровите яйца.
Омесваме добре каймата за соленото руло и разстиламе върху дъска, поръсена с брашно. Може да се замести с хартия за печене. Трябва да се получи като блат от кайма.
Върху каймата в средата редим цели сварени яйца, нарязаните краставички и моркови.
Увиваме каймата и полученото руло Стефани се поставя в намаслена тавичка.
Поръсваме с малко брашно и се маже с белтък.
Пече се на 190 градуса в загрята фурна. За около 1 час (и малко повече) е готово. Наблюдавайте го да не загори.
Най-вкусното Руло Стефани може да се сервира с любима картофена салатка или друга гарнитура по избор.