Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Най-вкусното Руло Стефани

Най-вкусното Руло Стефани

ВикторияВиктория
Новак
1
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Най-вкусното Руло Стефани може да се сервира с любима картофена салатка или друга гарнитура по избор."

Необходими продукти

  • хляб - 2 филии
  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 2 бр. сурови
  • прясно мляко - 100 мл
  • магданоз - пресен, на вкус
  • босилек - пресен, на вкус
  • чубрица - прясна, на вкус
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 200 г
  • още
  • белтъци - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л. пшенично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме морковите и яйцата.

Морковите и киселите краставички режем на пръчици.

В дълбока купа смесваме каймата, накиснатите в млякото филии хляб, скълцаните пресни подправки и суровите яйца.

Омесваме добре каймата за соленото руло и разстиламе върху дъска, поръсена с брашно. Може да се замести с хартия за печене. Трябва да се получи като блат от кайма.

Върху каймата в средата редим цели сварени яйца, нарязаните краставички и моркови.

Увиваме каймата и полученото руло Стефани се поставя в намаслена тавичка.

Поръсваме с малко брашно и се маже с белтък.

Пече се на 190 градуса в загрята фурна. За около 1 час (и малко повече) е готово. Наблюдавайте го да не загори.

Най-вкусното Руло Стефани може да се сервира с любима картофена салатка или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: