Начин на приготвяне
Измийте пилешкото и го нарежете на едри парчета. Сварете ги в подсолена вода, като от време на време премахвате образувалата се пяна.
Извадете готовото месо, а бульона запазете.
Нарежете зелето на ситно и го намачкайте със сол. Прехвърлете го в тенджера и добавете настърганите морови.
Сипете 8 лъжици олио и около 2 чаши от пилешкия бульона. Разбъркайте и поръсете с къри, черен и червен пипер.
Задушавайте на умерен огън и добавете наситнен магданоз. Щом течността изври, опитайте и ако зелето не е омекнало, сипете още бульон.
Когато зелето е напълно готово, добавете пилешкото.
Обелете доматите и ги настържете в тенджерата. Варете още няколко минути и поднесете ястието топло.
Най-вкусното пиле със зеле е готово.