Начин на приготвяне
Почистете малините и ги измийте старателно. Още мокри ги прехвърлете в стъклен съд и ги посипете с пудрата захар. Полейте ги с лимоновия сок и покрийте със стреч фолио.
Приберете съда с малините в хладилник и оставете да престоят в хладилник за две денонощия. Няколко пъти разбърквайте с дървена лъжица, за да се разтопи захарта.
Когато мине необходимото време, внимателно извадете плодовете с помощта на решетъчна лъжица. Изсипете сиропа в подходящ емайлиран съд.
На бавен огън загрейте сместа и не спирайте да бъркате. След около 20-тина минути варене на умерен огън, махнете сиропа от котлона. Охладете.
След няколко часа добавете малините и разбъркайте внимателно.
Загрейте сладкото на бавен огън и варете до получаване на желаната гъстота. Проверявайте с лъжица, по дъното на съда трябва да се образува пътечка в сиропа.
Около 10 минути преди да свалите от огъня, добавете лимонената киселина.
Насипете малиновото сладко в леко затоплени бурканчета и ги обърнете с капачката надолу. Покрийте с къръпа, за да се охлаждат постепенно.
Най-вкусното сладко от малини е готово.