Начин на приготвяне
За това сладко за диабетици измиваме старателно плодовете, но не ги накисваме, за да не поемат допълнително вода.
Нарязваме ги на парчета и ги слагаме в гевгир, докато излишната течност се изцеди.
В подходящ съд слагаме водата да кипне и в нея разтваряме половината от заместителя на захарта и лимонената киселина. Изключете котлона.
Добавете ягодите, разбъркайте добре, покрийте с кърпа и оставете за около 4-5 часа.
След това отново включете котлона, докато водата кипене, и намалете сладкото от ягоди на ниска степен.
Необходимо е да оставите сместа не повече от 20 минути, като разбърквате на често, след което изключваме, добавяме останалия подсладител и оставяме сладкото от ягоди за диабетици за няколко часа.