Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците.
Пресейте брашното в купа. Добавете нарязаното студено масло, бакпулвера и ванилията, жълтъците, половината от захарта и киселото мляко. Замесете ронливо маслено тесто.
Пригответе форма за торта с падащо дъно и диаметър 28 см. На дъното налепете около 2/3 от тестото. Приберете в хладилник, за да стегне за кратко.
Останалото маслено тесто увийте с фолио за свежо съхранение и приберете във фризер.
Разбийте белтъците на сняг, като в края добавите нишестето и останалата захар.
Извадете формата с блата от хладилника и сипете отгоре сладкото от ягоди. Разпределете върху него разбитите белтъци.
Настържете замразеното тесто на едро и го сипете върху белтъците.
Измийте ягодите и ги разпределете отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия сладкиш за около 40 минути. Охладете и освободете от ринга.
Сладкишът с ягоди и сладко е много вкусен!