Начин на приготвяне
Начупете бисквитите на малки парченца.
В голяма касерола смесете течната сметана, водата, захарта, маслото и какаото.
Бъркайте, докато се разтопят маслото и захарта.
Сложете желатина в сок от компот и го загрейте, за да се разтопи. Половината изсипете в касеролата.
Добавете бисквитите в сместа и разбъркайте внимателно.
Нарежете част от бананите и ягодите на кубчета и ги изсипете и тях в касеролата - останалите заделете за украса на шоколадовия сладкиш.
Изсипете готовата смес в тавичка върху прозрачно фолио, заравнете я с шпатула и я сложете в хладилник, за да стегне.
За приготвянето на глазурата загрейте сметаната на котлона и добавете към нея маслото и начупения шоколад при непрекъснато бъркане.
Извадете бисквитения блат върху поднос и отгоре го залейте с тази глазура.
Украсете шоколадовия сладкиш с ягоди и банани - намажете ги с останалия желатин.
Шоколадовият сладкиш с бисквити и ягоди се оставя да се охлади и се поднася с няколко ментови листа.