Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш Дебелата Берта

Шоколадов сладкиш Дебелата Берта

Fat BertaFat Berta
Новак
30150
Шоколадов сладкиш Дебелата Берта
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Шоколадов сладкиш с тайна съставка - вижте коя е тя."

Необходими продукти

  • майонеза - 200 грама
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • натурално какао - 5 с.л.
  • бакпулвер - 10 г (1 пакет)
  • ванилия - капки есенция
  • масло - 100 грама (за глазурата)
  • шоколадов кувертюр - 200 грама (за глазурата)
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното с бакпулвера. Смесете всички съставки и прибавете към тях водата и майонезата. Бъркайте до хомогенност. Накрая ароматизирайте с ванилията.

Намазнете и набрашнете форма за печене и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкиша за около 25 минути. Сладкишът трябва да си остане сочен, така че го пробвайте с клечка.

За глазурайте разтопете кувертюра с маслтоо на водна баня.

Охладете сладкиша и го прехвърлете в поднос за сервиране. Залейте с глазурата и оставете така за няколко часа.

Шоколадовият сладкиш Дебелата Берта е готов.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: